Thursday, January 28, 2016

hilang

1730hrs.

Aku hilang seorang kawan hari ini.
Dipanggil oleh Ilahi.

"Bungkuskan aku nasi kandar satu"

Sahabat,
Moga kau tenang disana

Monday, November 16, 2015

Colors

Les hommes seront toujours fous; et ceux qui croient les guérir sont les plus fous de la bande - Voltaire.

Monday, November 9, 2015

Sejarah dalam Magic

circa 2007

Boss : Apa you gelak-gelak ? looking at my desk? What?!

Aku : Hehe

Boss : See laa .. when the time comes ...you replacing me..then you will know..

Dalam minggu lepas

Aku : Apa korang sengih-sengih? Charges ni semua siapa nak bayar?

Dua ekor mangkuk berdiri depan aku tersengih macam kambing nak kena hambat.


Karma memang celaka.


2 minit lepas

Aku : Happy Deepavali , boss

ExBoss : Thank you bro


Pundek....

Sunday, November 8, 2015

jawapan

Separuh dari diri aku masih lagi Punk Rock. Masih lagi takkan berubah walau lagi 50% selebihnya sudah compromise ke arah bendalah seperti "Aku..Aku..Aku"... ah fuck.

Separuh jiwa aku masih hilang semenjak 2006 entah kemana aku cicirkan. Terlekat pada dinding-dinding Hentian Bas Temerloh?

Yang pastinya apa yang berbaki dalam jasad ini , aku seret kesana-kemari.

Aku tak boleh daftarkan diri ini pada mana-mana kelab jiwa raga.

Dude, aku dah berhenti merokok.


Dunia tanpa Letterman dan  Sir Terry Pratchett memang buat aku hilang sarkastik. Sekurang-kurangnya Supernatural masih ada.

Saturday, November 7, 2015

Hidup

Apa boleh cakap lagi bila aku rasa melonjak gila dengan Pearl Jam - Alive dalam playlist, untuk sekian lamanya?

Untuk sekian kali dan untuk selamanya.

Atau rasa bersalah dan sedih tak hilang-hilang dalam "would?'

Monday, August 31, 2015

Why not pay people in Cocaine or Unicorns??!

"We are one blink of an eye away from being fully awake."
Pema Chödrön

"Blink already, dammit!"
Chuck Lörre

Saturday, August 22, 2015

Pegangan masa tidur

"Guaranteed to solve every minor problem by turning it into a major disaster."

Friday, June 19, 2015

19 June 2015

Salam Ramadhan..

Aah dah mula puasa, ya?

Aku antara yang tak mahu menonton segala animasi dari Studio Ghibli, sebab takut tak boleh keluar dari mimpi.

Semua orang sudah membesar pada ketika ini.

Aku antara yang tak suka berkongsi gembiranya Ramadhan.